Jump to content

Zappa

Forumlid
  • Posts

    3,167
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Zappa last won the day on April 19 2015

Zappa had the most liked content!

About Zappa

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Noord-Brabant

Recent Profile Visitors

2,377 profile views

Zappa's Achievements

Cirrus

Cirrus (8/10)

  • Dedicated
  • Helpful
  • Superstar
  • Posting Machine
  • Collaborator

Recent Badges

1k

Reputation

  1. Nu, ruim 10 maanden verder, is de kleur veranderd naar een lichte bruine of donker goudgele kleur. De smaak is nu ook veel beter, rijker. De smaakkast moest opgeruimd worden, dus ik besloot om het flesje met de appeltaart'n nog maar eens te proberen, voordat het door de gootsteen zou gaan. Maar goed dat ik het eerst nog even heb geproefd. Want nu is de smaak veel rijker, zit de appelsmaak goed in balans met de rest van de smaken en zou je het bijna met recht een appeltaart mogen noemen. Bijna, want de smaak van appel mag wat mij betreft nog wat meer er doorheen komen. Zoals eerder gezegd zal ik bij een volgende batch eens een andere appelsmaak proberen. Maar voordat ik daarop terug kan komen zijn we weer 10 maanden verder... Ik hoop het toch van niet, haha.
  2. Ik heb er hier in huis 4 hangen, waarvan een boven mijn werktafel op zolder. Het is al enkele keren gebeurd dat ik tijdens het werken lekker zit te dampen en dan ineens die melder begon te piepen. Je schrikt je wezenloos. Maar wel een goed gevoel dat ze werken (ze reageren op de damp, gelukkig nog niet hoeven te ondervinden dat ze het op rook ook doen). Ze zijn van het merk First Alert (vast een rebrand van iets) en detecteren zowel rook als coolmonoxide (en dus pg en vg).
  3. Behalve mijn voorraad nic bewaar ik niets in de koelkast of diepvries. Aroma's van 8 jaar oud ruiken en smaken nog prima. DIY liquids gemaakt in 2016 smaken nog prima. Een enkele smaakstof of liquid die niet meer de smaak heeft van het begin pleur ik weg. Maar dat zijn er echt niet veel hoor. Alles staat in mijn werkkamer in kasten, dus in het donker. Maar niet koel. In de zomer temperaturen van rond 30 Graden (behalve dit jaar ;).
  4. Zappa

    Glycerine?

    "Glycerol of (minder correct) glycerine (IUPAC-naam: propaan-1,2,3-triol) is een organische verbinding met als brutoformule C3H8O3. Het is de eenvoudigste drievoudige alcohol en komt voor als een viskeuze kleurloze vloeistof, die matig tot goed oplosbaar is in water. Glycerine is doorgaans een mengsel van 80% glycerol en 20% water." Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Glycerol
  5. 50/50 met 4mg nic erin. Is bij mij de standaard voor mijn DL sapjes.
  6. In bruin glas inderdaad en in hdpe flesjes. Ikzelf merk daar qua steepen geen verschil in trouwens. Misschien omdat beiden in dezelfde donkere kast staan.
  7. Ik heb deze eind december gemaakt, volgens recept. Om de zo veel tijd steeds een beetje geproefd. Ik vind dat steepen maar weinig doet voor deze liquid. En de appelsmaak blijft op de achtergrond, althans voor een appeltaart wel. Ik denk er ook aan om er eens wat andere appelsmaakjes doorheen te jassen de volgende batch. Hoe dan ook, tot nu toe heb ik nog geen 'waauw' gevoel bij dit recept.
  8. Ik mix mij mtl smaakjes op pg/vg 70/30 en mij dl smaakjes op 50/50. En steeds met dezelfde percentages flavour erin. Het, theoretische, smaakverschil wat je krijgt door de verschillende verhoudingen is met mijn papillen niet waarneembaar. Dat zal voor iedereen anders zijn natuurlijk.
  9. @Saba, mijn aantekening bij de Apple Pie van Capella: "Ik proef een appeltaart. Ik proef appel, kaneel, koek. Hij is al best vol. Goed op 7-8%, met als top 11-13%." Van de Apple Pies die ik tot nu toe geprobeerd heb vond ik die van Pink Spot het beste smaken. Het gaat dan om de Dutch Apple Pie. Maar ik heb geen idee of die nog bestaat. Mijn flesje is inmiddels al 6 jaar oud.
  10. @Saba, - perique black 3% - latakia 3.5% - 7 leaves 3% - cam blend 2.5% Ik doe ze na mixen 8-12 uur in de yoghurt maker en daarna laat ik ze nog minimaal 2 weken staan. Als je geen yoghurt maker gebruikt zou ik ze toch zo'n 4 weken met rust laten, om ze helemaal op smaak te laten komen.
  11. @Saba, ik heb er 4 die ik steeds iedere week afwissel: - perique black - latakia - 7 leaves - cam blend Deze damp ik nu zo'n 9 jaar en zijn mijn adv's. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen.
  12. Eigenlijk vrijwel altijd een tabakje van Flavour Art. Maar sinds kort ook vaker de Coffee van Don Cristo. Zou een koffiesmaak moeten zijn gecombineerd met tabak. Maar ik proef vooral een conbinatie van chocoladesaus en gesuikerde ijswafel (en dan bedoel ik zo'n warme chokoladesaus die bij een lekker sorbet hoort en zo'n gesuikerd wafeltje die er vaak bij zit). Geen koffiesmaak dus, maar wel lekker te combineren met die kop ochtendprut waar de dag mee begint.
  13. Onderstaande vraag bevat geen verwijten, maar is uit pure nieuwsgierigheid. Wat is de motivatie geweest om als niet-roker te beginnen met dampen?
  14. Ik heb hem bekeken ( beide delen via de links hier gedeeld). Eye opener. Maar eigenlijk ook weer niet, want we wisten dit eigenlijk al jaren terug, toen de vape industrie net iets te populair begon te worden volgens big tobacco en big pharma, en de eerste initiatieven werden ondernomen om via politiek de e-sigaret te demoniseren, middels een hoop kul-argumenten door de strotten te duwen van het ongeïnteresseerde volk dat alleen maar de krantenkopjes leest en zich dan een mening vormt.
  15. Grappig, ik google net naar Acetyl Pyrazine en ik kom mijn eigen, oude topic hierover tegen op het forum. ? De reden waarom ik hierop zocht is dat ik mijn oude voorraad flesjes aan het leegmaken ben en de testflesjes van Acetyl Pyrazine op 0.25, 0.5 en 1% van destijd nog steeds hier had staan. Ik heb ze dus meteen maar eens geproefd. Wat opvalt is dat, zelfs na 7 jaar, de liquid nog steeds goed te dampen is en nog steeds hetzelfde smaakt als destijds. Mijn eindconclusie na proeven van AP op deze percentages (om het topic na zoveel jaar een eind te geven ;)): 0.25% AP heeft een zoete popcorn-achtige smaak, die naar brood(-kruimels) neigt. Het is geen volwaardige popcornsmaak, maar lijkt wel een ingrediënt te zijn van wat een popcorn zou moeten hebben (TPA of CA popcorn zou bijvoorbeeld profiteren van toevoegen van AP). 0.5% AP neigt nu meer naar echt zoete popcorn, wat goed zou passen bij een caramel-popcorn. Dit lijkt een goed percentage om mee te werken. 1% AP is vooral zoet, popcornachtige smaak verdwijnt ver naar de achtergrond. Wat achterblijft is iets brood- of nootachtigs. Het lijkt dat 1% te veel is voor deze smaak.
×
×
  • Create New...