Jump to content

Kustard koekjes


SCi

Recommended Posts

Aan de hand van een aantal leuke receptjes die ik tegen kwam en een aantal aroma's die ik ter beschikking

had kwam ik met dit recept idee ;) 

 

Kustard koekjes

 

3% custard v2 * capella
2% oatmeal cookie * tpa
4% bavarian cream * tpa

 

Als extraatjes heb ik enkele druppels van de volgende aroma's toegevoegd : 

 

5 druppels white chcolate * flavour west
5 druppels cake batter * capella
3 druppels vanilla swirl * tpa

 

Heeft 2 weken staan te steepen , batch van 20ml met een 50/50 pg/vg verhouding met 6mg nic.

 

Getest in m'n isub G met een clapton coil van 0,5 ohm op 31 watt.

 

Het custard element is prachtig ; subtiel en verfijnt.

Een mooie constante vanille waar een super soepele roomlaag overheen ligt.

Daarbij ligt een vaag hintje van de witte chocolade ( precies goed naar mijn idee )  en ook ( te ) vaag een idee van een koekje / cake.

Kan naar mijn mening zeker meer 'koek' hebben.

 

Derhalve heb ik 5 druppels oatmeal cookie toegevoegd en laat ik 'm weer een weekje steepen om te kijken hoe het verder gaat.

Word vervolgt ! 

Feedback zeker welkom :) 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, SCi said:

Heeft 2 weken staan te steepen

 

6 hours ago, SCi said:

Het custard element is prachtig ; subtiel en verfijnt

 

Klinkt goed, hou er wel rekening mee dat een custard pas echt tot zijn recht komt na minimaal vier weken steepen en dat dat van invloed kan zijn op de smaak verhouding tussen de toegevoegde aroma's.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Sub-Ωhm said:

 

 

Klinkt goed, hou er wel rekening mee dat een custard pas echt tot zijn recht komt na minimaal vier weken steepen en dat dat van invloed kan zijn op de smaak verhouding tussen de toegevoegde aroma's.

 

*check* ;) 

 

Dat wetende verbaas ik me er over dat het custard element nu al zo mooi op smaak is , kan alleen maar beter worden lijkt me ;) 

 

Link to comment
Share on other sites

Update: 

 

Een week verder , tijd voor een nieuwe smaakcheck.

 

Het koek element is nu prachtig op smaak.

Duidelijk merkbaar zonder al te heftig te zijn.

Het chocolade hintje is nu weg maar echt missen doe ik het niet.

Omdat de koek nu duidelijker is heeft de romigheid een stapje terug gedaan maar dat is zeker geen straf.

 

Misschien dat de custard nog een verassing in petto heeft na nog een week steepen maar in deze samenstelling is de smaak

geweldig imho :) 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...