christophe1982 Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 bij chefs flavour 30 gram besteld. volgens gebruiksaanwijzing 5 gram opgelost in 100ml pg. goed geschud en smaakt goed op de vinger. Echter heb ik nog een vraag: weet iemand hoe je dit kan oplossen in PG? ik blijf namelijk korreltjes zien die steeds weer naar de bodem zakken.. met een flesje kan ik goed schudden maar met een tankje kan ik toch moeilijk steeds gaan shudden he.. heb warmte van micro ook al geprobeerd maar lukt niet. nochtans proeft het reeds zoet dus misschien is het gewoon reststof die niet opgelost geraakt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karin Spaink Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 In de yoghurtmachine zetten, of au bain marie heel zachtjes verwarmen? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsiis Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Heb er zelf geen ervaring mee, maar ik lees bij ELR dat het in VG (niet PG) oplosbaar is, staat daarover iets op je flesje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
christophe1982 Posted December 2, 2016 Author Share Posted December 2, 2016 heb hem nu al een kwartier boven de 40 graden maar dat is nu net de eigenschap dat die beter bestand is tegen temperaturen.. vind op google ook niet echt veel.. op flesje staat vg of pg 5 gram per 100 ml maar ik zal het eens in vg proberen dan. tot later en bedankt om mee te denken :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsiis Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 (edited) Ik zie het inderdaad ook op de site bij chefs vermeld (dat het ook in PG zou kunnen), maar op reddit zijn ze er weer stelliger in van alleen in VG goed oplosbaar, en dat het erg hittebestendig is. Edited December 2, 2016 by tsiis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madman Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Als je geen yoghurtmaker hebt en niet weet hoe je au-bain-marie moet doen, dan kan je t ook met de magnetron voorzichtjes doen. 10 seconden erin, minuut goed schudden en dan weer 10 seconden en lang schudden. Dan zou je net onder de 40 graden blijven normaliter of in ieder geval niet al te warm maken en dan mengt het beter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christophe1982 Posted December 2, 2016 Author Share Posted December 2, 2016 Micro reeds geprobeerd ( zie starttopic) yoghurtmaker etc heb ik ook maar gaat niet werken aangezien ik hem reeds kwartier boven de 40 graden heb gehouden ( zie boven) Voorts weet ik perfect hoe je bain Marie kan doen aangezien ik een diploma hotel heb... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madman Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
christophe1982 Posted December 2, 2016 Author Share Posted December 2, 2016 Volgende keer een schoner foto aub? Alvast bedankt 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
christophe1982 Posted December 5, 2016 Author Share Posted December 5, 2016 gisteren in vg gemengd. 0,5 gram op 10 ml. goed geschud, lost niet op. de korrels zakken nu enkel wat trager naar de bodem door de vg. In micro gestoken voor enkele seconden en staan schudden als een zot.. niet opgelost. deze ochtend lag alle eryhtritol gewoon op de bodem van men flesje, dus ik dacht ik proef even voorzichtig om te zien of de vg erbovenop zoet is. niet veel zoeter dan een glas water met 1 lepeltje suiker.. ik begin zo een lichtbruin vermoeden te hebben dat ze ergens onder in een doosje gaan eindigen...enige wat ik vind op google etc is dat het smeltpunt boven de 100 graden ligt (koken wordt dus ook moeilijk) en dat het terug zou kristalliseren onder de 43 graden.. misschien als een junkie even in een lepeltje opwarmen en opzuigen met spuitje... vrouwke zal lachen als ze me bezig ziet.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madman Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 Beter? Link to comment Share on other sites More sharing options...
christophe1982 Posted December 5, 2016 Author Share Posted December 5, 2016 ik vond die borat toch iets meer sexappeal hebben :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madman Posted December 5, 2016 Share Posted December 5, 2016 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now