Jump to content

Buzen


SCi

Recommended Posts

Tijd om weer een testje te proeven 🙂

 

Buzen

 

20ml base ( 70/30 vg/pg met 2mg nic )

+

0,9ml jo-la - kokos
0,4ml tfa - dx graham cracker
0,4ml capella - orange creamsickle

 

Heeft ca. 6 weken kunnen steepen.

 

De geur van het gele resultaat is zowel kokos als citrus.

 

Gedampt in m'n profile rdta met een enkele clapton coil van 0,55 ohm op 24 watt.

 

De smaak is een stuk subtieler dan ik 'm op de geur inschatte.

De basis heeft alle kenmerken van kokos zonder een al te nadrukkelijk kokos smaak.

Zacht , soepel , enigszins vettig mondgevoel.

Een stuk verder weg zit een klein citrus achtig zuurtje die een leuke twist geeft aan het geheel.

In de nasmaak zit ook een hintje cracker maar dit is te vaag voor het mooie.

 

Meer vermogen brengt interessante veranderingen !

Bij 27 watt leeft de orange creamsickle helemaal op.

De sinaasappel is nu goed te herkennen al is die wel vrij kunstmatig.

De kokos neemt nu wel een flinke stap terug al is ie er nog wel uit te halen.

Helaas is het hintje cracker nu helemaal weg.

 

Een interessant receptje !

Toch is enige finetuning wel noodzakelijk imho.

De cracker slaat de plank hier helemaal mis, misschien dat pie crust het hier beter kan doen.

De moeite van het proberen zeker waard ! 🙂

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...