Jump to content

Magatama


SCi

Recommended Posts

Het is weekend dus is het weer tijd voor een nieuw receptje 😉

 

Magatama

 

20ml base ( 70/30 vg/pg met 2mg nic )

+

0,9ml capella - churro
0,3ml flavour creative - lychee
0,4ml singh - banaan

 

Heeft 6 weken kunnen steepen.

 

De geur van het citroen gele resultaat is absoluut lychee.

 

Gedampt in m'n limitless rdta met een enkele clapton coil van 1 ohm op 22 watt.

 

Ook in de smaak is de lychee dominant aanwezig maar niet zo sterk als de geur doet vermoedden.

Direct hier achter zit de banaan ; deze komt niet 'bananen schuimpjes' achtig over maar lijkt de lychee een beetje te "temmen".

Vooral het samenspel tussen deze 2 smaken valt écht op.

Een stuk verder weg zit een licht vettig smaakje dat aan oliebollen en donuts doet denken maar deze laag heeft het merkbaar moeilijk met de muur van fruit.

 

Meer vermogen doet hier niet heel veel.

Bij 25 watt is de "punch" van de lychee er een beetje uit en komt de gefrituurde deeg laag achterin een stuk beter uit.

Gevoelsmatig mis ik wat detail maar gaan de laagjes meer naar 1 geheel toe.

 

Een erg interessant proefje !

Voor het mooie zou er gerust iets minder lychee in kunnen zitten ; deze is nu behoorlijk overdadig.

Het zou de churro zeker ten goede komen denk ik.

Met wat finetuning is hier absoluut iets heerlijks van te maken.

Aanrader ! 🙂

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...