Beste mensen,
Al maanden zit ik te experimenteren met de het perfecte custard recept. Wat ik namelijk tot nu toe 2 keer heb meegemaakt vind ik zelf erg bijzonder en dat is namelijk dit:
Een grote batch Cap VanCustard V2 heb ik staan op 13% gemixt met 0,8% super sweet.
Nou mixte ik vaak recepten met oa Cheesecakes, Butter Cream, Sugar Cookie, Bavarian Cream etc.. Maar die lukte nooit echt super goed vond ik zelf. Wat ik dan deed was een scheut van de grote gesteepte fles VCV2 erbij doen in de Blotto.
En tot twee keer toe kwam er dan een smaak die ik echt niet kon geloven, zo lekker en intens. Ik spreek dan over ongeveer een verhouding van 80% Vanilla Custard v2 met 20% andere creams. Maar dit is in zo'n tank natuurlijk niet te meten..
Maar echt, die smaak was zooooveeel intenser dan alle recepten tot nu toe. Een caramel achtige romige smaak die echt op je gehemelte en tong blijft plakken en je pas niet meer proeft wanneer je een slok water genomen hebt of even goed geslikt hebt.
Je kan dus echt zeggen dat ik continu dat effect aan het najagen ben. En ik ben echt super benieuwd of jullie dit fenomeen kennen of gewoon de pefecte verhouding custard weten haha.