Jump to content

SCi

Forumlid
  • Topic Teller

    1954
  • Geregistreerd

  • Laatst online

  • Days Won

    6

SCi last won the day on November 4 2023

SCi had the most liked content!

2 Followers

About SCi

Recent Profile Visitors

De recente bezoekers blok is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

SCi's Achievements

Cirrus

Cirrus (8/10)

  • Dedicated
  • Helpful
  • Superstar
  • Posting Machine
  • Collaborator

Recent Badges

2,5k

Forum Reputatie

  1. Korte update : Wick en coil verkleuren een stuk sneller dan ik gewend ben van andere liquids ! Blijkbaar heeft dat invloed op de smaak want er zit nu al absoluut meer diepte in ! De 'vibe' van het geheel is een stuk sterker. Ook zit er nu een nasmaak in het geheel die ik niet echt kan thuisbrengen ; lijkt een beetje op flan maar net even wat subtieler.
  2. Recentelijk scoorde ik een nieuwe longfill drip hacks - cremeux Smaakprofiel : custard ... Aangemaakt met een 70/30 vg/pg base met 1mg nic , heeft 6 weken kunnen steepen. Het gele resultaat ruikt zeer interessant ; pudding ? bourbon vanille ? veel nuances ! Gedampt in m'n limitless rdta met een enkele clapton coil van 0,3 ohm op 30 watt. De smaak is subtieler dan ik 'm inschatte maar ook nu zit er een hoop details in. Zacht, soepel, romig... Niet heel uitgesproken maar wel erg fraai. Lijkt ook een klein zuurtje achterin te hebben ? Meer vermogen brengt kleine veranderingen. Bij 33 watt lijkt het geheel niet ietsje voller en zwaarder. Ik meen een hitje karamel achterin op te pikken. Ik was hooggespannen want de vele reviews waren zeer lovend over deze custard. Maakt cremeux de verwachtingen waar ? Niet helemaal naar mijn idee. De smaak had voor mijn gevoel gerust wat meer "punch" mogen hebben. Begrijp me niet verkeerd ; dit is een smakelijke custard maar ergens blijft het gevoel knagen dat ie nรฉt ietsje beter zou kunnen. Ik laat 'm nog wat langer staan en geef later nog een update.
  3. SCi

    Ponzu

    Tijd om weer een probeersel te testen ๐Ÿ™‚ Ponzu 20ml base ( 70/30 vg/pg met 1mg nic ) + 1ml capella - cake batter 1ml fab mix - fruit mix Heeft 6 weken kunnen steepen. De geur van dit vrijwel kleurloze sapje is zeer fruitig ! Gedampt in m'n limitless rdta met een enkele clapton coil van 0,7 ohm op 21 watt. De smaak heeft veel weg van de geur maar is niet zo uitbundig als de geur doet vermoeden. Een leuke mengelmoes van fruit waarin druif en meloen het meeste naar voren lijken te komen. Toch is hier duidelijk meer gaande ; de cake batter doet een dappere poging om door de fruit muur heen te breken maar heeft het merkbaar moeilijk. Met name het smeuรฏge karakter van de cake batter komt toch leuk mee. Het geheel is wel vrij zoet. Meer vermogen doet dit sapje meer kwaad dan goed voor m'n gevoel. Bij 23 watt "spreekt" het geheel een stuk minder. De nieuwe mengelmoes lijkt nu minder zoet maar het grootste deel van de laagjes en details is er nu wel uit. Er zit potentieel in dit sapje ! ๐Ÿ™‚ Iets minder fruit mix mag best hier maar met een beetje finetuning kan met name de zoetekauw z'n hart helemaal ophalen. Aan te raden !
  4. Tijdens een zoektocht in een duitse shop liep ik tegen een nieuwe longfill aan ๐Ÿ˜‰ Maza - vanilla dough dream Smaakprofiel : pannekoeken met vanillesaus Gemaakt met een 70/30 vg/pg base met 2mg nic. Heeft een maand kunnen steepen. Het bijna kleurloze resultaat heeft een indrukwekkende geur , doet aan verse wafels denken. Gedampt in m'n limitless rdta met een enkele clapton coil van 0,7 ohm op 22 watt. De smaak is wat subtieler dan ik 'm inschatte maar nog altijd erg fraai. Een lekkere bakery smaak die een beetje tussen een wafel en amerikaanse pancakes in zit. Geen vreemde uitschieters maar een rustige , zachte smaak. In de achtergrond zit een lekkere laag vanille , er zit niet veel diepte in die smaak maar het gaat zeer fraai samen met de wafel / pancake. Zeker niet te zoet ! Meer vermogen doet hier bijna niets. Bij 26 watt krijgt de pancake laag weleenswaar meer diepte maar de vanille zakt wat verder weg. De finesse lijkt er nu een beetje uit te zijn. Deze longfill is zeker geen smaakexplosie maar wat er is is wel erg fraai imho. Gezien de nogal pittige accijns is het geen koopje maar wel eentje die toch de moeite waard is om eens mee te pakken ! ๐Ÿ™‚
  5. Eerder probeerde ik de heldere versie, dit maal de donkere. Dit bruine aroma heeft een vrij zware bakery geur maar niet echt typisch vanille Batch aangemaakt op 15% met een 70/30 vg/pg base met 2mg nic. Heeft ruim 5 weken kunnen steepen. Het donker gele resultaat heeft nog altijd een bakery geurtje. Gedampt in m'n limitless rdta met een enkele clapton coil van 1 ohm op 21 watt. De smaak is een stuk complexer dan de geur doet vermoedden. Geeft meteen een koek / taart vibe. De vanille zit hier zeker in met enorm veel detail. Lijkt ook wat caramel te hebben die het geheel nog wat complexer maakt. Meer vermogen helpt hier zeker niet. Bij 23 watt lijkt er niet veel te veranderen maar een hoop mooi detail is er nu uit. De heldere vanille van jo-la is zeker niet slecht maar is meer een aanvulling op een sapje dan dat het echt een stempel op het geheel zet. Deze donkere versie is naar mijn mening stukken beter en voegt echt iets toe. Ik kijk er al naar uit om deze in receptjes te gaan proberen ๐Ÿ™‚
  6. SCi

    Ojigi

    Na een fraaie zaterdag is het tijd voor een lekker sapje ๐Ÿ˜„ Ojigi 20ml base ( 70/30 vg/pg met 2mg nic ) +. 1,2ml macdiyer - custard moelleuse 0,7ml cdd - apfelkuchen Heeft bijna 6 weken kunnen steepen. Het gele resultaat ruikt vrij zwaar met iets bakery achtigs en appel er in. Gedampt in m'n limitless rdta met een enkele clapton coil van 1 ohm op 22 watt. De smaak heeft vrij veel overeenkomsten met de geur ; vrij zwaar. Hier is vrij makkelijk een appelkoek of appeltaart van te maken ๐Ÿ˜‰ Met name het detail in de smaak valt รฉcht op , veel mooie nuances. In de achtergrond meen ik een hintje van de custard mee te krijgen. Deze heeft merkbaar moeite met de "ruige" appeltaart maar kan toch fraai aanvullen hier. Meer vermogen doet hier niet zo heel veel. Bij 25 watt krijgt de custard duidelijk meer ruimte maar lijkt er wat detail in de appeltaart te missen. Vooral de kleine nuances in de appel lijken nu een beetje te 'verdrinken' in een groot geheel. Er is hier nog wel iets finetuning te doen maar in de basis is dit al een erg lekker sapje. Een custard die nรฉt ietsje meer 'spreekt' zou hier fraai werk kunnen doen , wellicht de devine van flavormonks ? Meer dan de moeite waard om eens te maken ! ๐Ÿ™‚
  7. SCi

    Nabemono

    Eindelijk weekend ! Hoogste tijd om weer een proef sapje te testen ๐Ÿ™‚ Nabemono 20ml base ( 70/30 vg/pg met 2mg nic ) + 0,3ml fab mix - lime 0,6ml laurens - guava 0,4ml wonder flavours - cannoli shell Heeft bijna 6 weken kunnen steepen. De geur van dit kleurloze sapje is vooral kunstmatige citrus. Gedampt in m'n limitless rdta met een enkele clapton coil van 1 ohm op 22 watt. Ook de smaak is bijna helemaal citrus. Toch komt ie in de smaak een stuk minder kunstmatig over dan de smaak doet vermoedden. Met name het zuur komt erg fraai uit. Lijkt een echte limoensmaak te zijn. In de nasmaak meen ik een hintje cannoli shell op te vangen maar dat is het dan ook wel. Meer vermogen doet hier nagenoeg niets. Bij 25 watt is vooral het zure karakter er helemaal uit maar daarmee is ook al het detail er uit. Ook nu komt er niets uit de guave en ook de cannoli shell is nergens meer te bekennen. Duidelijk is wel dat er gerust minder limoen in dit sapje kan ๐Ÿ˜‰ In de zomer is dit een lekker sapje maar hier is duidelijk nog een hoop werk te doen. Volgende keer beter dan maar.
  8. ๐Ÿ˜ฎ Bizar dat met name base echt kapot "geaccijnst" word ! Dat zal toch flink issues opleveren voor andere gebruikers van pg en vg lijkt me...
  9. SCi

    Magatama

    Het is weekend dus is het weer tijd voor een nieuw receptje ๐Ÿ˜‰ Magatama 20ml base ( 70/30 vg/pg met 2mg nic ) + 0,9ml capella - churro 0,3ml flavour creative - lychee 0,4ml singh - banaan Heeft 6 weken kunnen steepen. De geur van het citroen gele resultaat is absoluut lychee. Gedampt in m'n limitless rdta met een enkele clapton coil van 1 ohm op 22 watt. Ook in de smaak is de lychee dominant aanwezig maar niet zo sterk als de geur doet vermoedden. Direct hier achter zit de banaan ; deze komt niet 'bananen schuimpjes' achtig over maar lijkt de lychee een beetje te "temmen". Vooral het samenspel tussen deze 2 smaken valt รฉcht op. Een stuk verder weg zit een licht vettig smaakje dat aan oliebollen en donuts doet denken maar deze laag heeft het merkbaar moeilijk met de muur van fruit. Meer vermogen doet hier niet heel veel. Bij 25 watt is de "punch" van de lychee er een beetje uit en komt de gefrituurde deeg laag achterin een stuk beter uit. Gevoelsmatig mis ik wat detail maar gaan de laagjes meer naar 1 geheel toe. Een erg interessant proefje ! Voor het mooie zou er gerust iets minder lychee in kunnen zitten ; deze is nu behoorlijk overdadig. Het zou de churro zeker ten goede komen denk ik. Met wat finetuning is hier absoluut iets heerlijks van te maken. Aanrader ! ๐Ÿ™‚
  10. Een tijdje geleden bezocht ik 2 stenen winkels bij onze zuiderburen. Ik was niet echt onder de indruk van hun keuze qua liquids maar schrok toch wel van de prijzen van de spullen die men wรฉl had. Wat mij het meest verbaasde was de aanwezigheid van accijnszegels op liquids. Recentelijk deed ik ook wat bezoekjes aan stenen zaken in Duitsland en ondanks wisselende ervaringen daar trof ik ook daar accijnszegels op de liquids. Is dit een recente ontwikkeling ? Zou dit de reden kunnen zijn dat met name de aroma handelaren nu meer inzetten op smaakjes voor drank en gebak ?
  11. SCi

    Kaibun

    Ik ga weer een probeerseltje proeven ๐Ÿ™‚ Kaibun 20ml base ( 70/30 vg/pg met 2mg nic ) + 1ml chefs choice - apple crumble 1ml chefs choice - clotted cream fudge 0,4ml inawera - biscuit Heeft bijna 6 weken kunnen steepen. Het licht gele resultaat heeft een fraaie bakery geur. Gedampt in m'n limitless rdta met een enkele clapton coil van 1 ohm op 22 watt. Ook de smaak de bakery op en top. Een heerlijk zacht soepele koek smaak die bijna een beetje vettig over komt. Er zitten kleine hintjes appel in verstopt maar die zijn voor het mooie nรฉt te vaag. In de achtergrond zit een subtiel zoetig laagje die fraai kan aanvullen en niet te overdreven is. Erg smakelijk allemaal ! Meer vermogen brengt interessante veranderingen ! Bij 25 watt krijgt de appel merkbaar een boost ; geen hintjes meer maar een mooi constant smaak laagje. De koek moet daardoor helaas wel inleveren , deze is nog goed te proeven maar is z'n 'glans' nu grotendeels kwijt. Ook de fudge lijkt het zwaar te hebben en word wat meer weg gedrukt. Ik was vooral benieuwd hoe de biscuit en crumble combi zou uitpakken. Dat lijkt een schot in de roos al is er nog wel wat finetuning te doen. Het potentieel is echter zeker aanwezig en wat er nu is doet al smakken met de lippen naar meer ๐Ÿ˜‰ Aanrader !
  12. SCi

    Jujutsu

    Het weekend zit er helaas al weer bijna op , Tijd om nog even te relaxen met een nieuw proefsapje ๐Ÿ™‚ Jujutsu 20ml base ( 70/30 vg/pg met 2mg nic ) + 0,8ml jo-la - banaan 0,4ml capella - green apple 0,4ml tfa - pie crust 0,2ml vta - butter base Heeft ruim 5 weken kunnen steepen. De geur van het gele resultaat is fruitig met een duidelijk herkenbare banaan. Gedampt in m'n limitless rdta met een enkele clapton coil van 1 ohm op 21 watt. De smaak is een verrassing ; stukken minder 'bananerig' dan de geur doet vermoedden. Het is een leuk samenspel tussen de banaan en de appel waarin beiden leuk afwisselen. Het zacht zoete van de banaan gaat fraai samen met het fris zure van de appel. De pie crust komt er wat verder achteraan maar kan leuk aanvullen. Er zit een kleine nadruk op zoet maar zeker niet tรฉ. Meer vermogen geeft een interessante twist. Bij 24 watt is het geheel merkbaar zachter en soepeler. De banaan krijgt merkbaar een boost maar dat gaat helaas wel ten koste van de rest. De appel en pie crust zitten nu veel te ver weg voor het mooie omdat de banaan zo "overstemd" Het lijkt een beetje alsof de balans er nu uit is. Appel en banaan moet leuke resultaten opleveren toch ? Op zich wel maar het is meer dat er potentieel in lijkt te zitten die er nog niet helemaal is. Finetuning lijkt noodzaak om dit proefje nog wat beter te krijgen maar in de basis is dit zeker niet gek. Verdiend een herkansing !
  13. SCi

    Insei

    Zaterdag avond , filmpje op , mooi biertje er bij... en een nieuw sapje om te testen ๐Ÿ˜‰ Insei 20 ml base ( 70/30 vg/pg met 2 mg nic ) + 2,4 ml chefs - mexican fried icecream 0,2 ml wonder flavours - papaya Heeft ruim 5 weken kunnen steepen. De geur van het gele resultaat is een indrukwekkende papaya. Gedampt in m'n limitless rdta met een enkele clapton coil van 1 ohm op 20 watt. Opmerkelijk genoeg is de papaya in de smaak veel minder nadrukkelijk aanwezig dan de geur doet vermoedden. De basis is de "typische" mexican fried icecream met mooie invloedden van vanille , cocos en amandel. In de achtergrond kom de papaya tevoorschijn die leuk kan aanvullen. Toch komt die maar echt met moeite door de 'muur' van andere smaken door. Het geheel is lekker soepel en zeker niet te zoet ! Meer vermogen geeft interessante veranderingen. Bij 23 watt krijgt de mexican fried icecream merkbaar meer detail ; erg fraai ! De papaya krijgt het hierdoor nรณg moeilijker en is in de nasmaak nog een klein beetje te proeven. Papaya lijkt een zeer interessante aanvulling voor de mexican fried icecream te zijn. Voor het mooie zou er nog ietsje bij kunnen denk ik want in deze verhouding komt ie niet goed door. De moeite van het proberen zeker waard !
  14. SCi

    Hashima

    Na een week doorbikkelen is er weer tijd voor een nieuw proefsapje ๐Ÿ˜‰ Hashima 20ml base ( 70/30 vg/pg met 2 mg nic ) + 0,8 ml inawera - biscuit 0,7 ml flavor junkie - red fruits 0,1 ml tfa - acetyl pyrazine Heeft ruim 5 weken kunnen steepen. De geur van het gele resultaat doet aan jamkoekjes denken ๐Ÿ™‚ Gedampt in m'n limitless rdta met een enkele clapton coil van 1 ohm op 20 watt. De smaak is subtieler dan de geur doet vermoedden. Met name de koek lijkt nu wat minder duidelijk. Het rode fruit doet het hier wel goed en heeft wel iets weg van een dessertsaus. Het geheel is lekker soepel en zeker niet te zoet. Meer vermogen geeft interessante veranderingen. Bij 24 watt is het fruit nรฉt even wat subtieler. Het geheel heeft nu merkbaar meer body. Vooral omdat er nu een vrij zware koek / taartbodem basis in zit. Absoluut smakelijk ! Alhoewel er zeker nog wat finetuning nodig is is dit sapje wel veelbelovend. Met iets meer smaakdiepte heb je hier een topper aan wat mij betreft. Geeft ideetjes ! ๐Ÿ™‚
  15. SCi

    Genmaicha

    Tijd om weer een nieuw proefje te testen ๐Ÿ™‚ Genmaicha 20ml base ( 70/30 vg/pg met 2mg nic ) + 1ml capella - churro 1ml chefs choice - clotted cream fudge Heeft ruim 5 weken kunnen steepen. De geur van dit licht gele sapje is overduidelijk bakery met een kleine nadruk op zoet. Gedampt in m'n limitless rdta ( met dank aan @Krentenbol ! ) met een enkele clapton coil van 1 ohm op 20 watt. Zachte en subtiele smaak. Een beetje een oliebol / donut achtige vibe met iets vanille en wat zoetigheid er bij. Met wat doordenken is de fudge er wel uit te halen maar die lijkt een beetje te 'verdrinken' in de donut laag. Een tikje simpel maar helemaal niet gek eigenlijk ! Meer vermogen brengt minimale veranderingen. Bij 22 watt komt het geheel net wat "smeuรฏger" over maar lijkt er wel detail verloren te gaan in het geheel. De fudge 'finish' zit nu helaas nog verder weg. Een subtiel maar wel smakelijk sapje. Iets meer fudge zou hier goed kunnen , zeker voor wie liever wat meer zoetigheid wil. De churro lijkt nรฉt niet echt goed te 'spreken' maar dat kan ook een setup dingetje zijn. Het proberen zeker waard ๐Ÿ™‚
×
×
  • Maak nieuwe...